Skip to main content
Homepage

Sabaton

Steve'n'Seagulls

Steve ‘N Seagulls er nordens ambassadører for progressiv “bluegrass”, som man kalder det. Kombinér musikalske eventyr, energisk og lynende live-shows med en mærkelig skandinavisk sans for humor - så ender du med noget, menneskeheden aldrig har været vidne til før. Mød bandet fra det mørke naboland, Finland: Steve 'N' Seagulls!

En lang historie kort: af natur er Steve 'N' Seagulls et finsk band, der spiller bluegrass(ish) versioner af klassisk rock og originale numre med et forbløffende arsenal af akustiske instrumenter, der spænder næsten hele alfabetet fra harmonika, banjo, cajon, trommer, kontrabas, osv. Klædt i denim, overalls, bæverhatte og andet, ligner de de søde fætre, der bor oppe i bjergene og nyder dagen med hjemmebrændt, traktor og grill.

Oprindeligt uploadede en hylende morsomme, men dog tight gengivelse af AC/DC's banebrydende "Thunderstruck" på YouTube, og fik sig noget af et chok, da videoen fik flere millioner visninger. Et par videoer senere, stak det hele af, og de har ikke set sig tilbage siden. 

Det er siden hen blevet til en pladekontrakt, flere videoer og hundredvis af live-shows rundt om i verden. Deres albums, videoer og live-shows modtager konstant ros fra førende medier som Guitar World, Revolver, Loudwire, Blabbermouth, Metal Injection og Metal Sucks.

Efter at have udgivet deres debutalbum Farm Machine (2015), spillede bandet 175 shows, turnerede i 20 lande og 12 amerikanske stater, og fik publikum til at danse på de største rockfestivaler i verden som Wacken Open Air, Sweden Rock, Summer Breeze, Rencontres Trans Musicales, Qstock, Nummirock m.fl..

Blot 16 måneder efter debuten droppede bandet det fundament-rystende andet album, Brothers In Farms (2016). Albummet var en åbenbaring. Ikke alene indeholdt den den første originale Steve 'N' Seagulls-sang blandt sine 13 numre - den blev også nummer 1 på BillBoard Bluegrass Albums-hitlisten i januar 2016. Det var første gang nogensinde, at et finsk band fik 1. pladsen på en BillBoard album chart. 

Tredje album Grainsville (2018) introducerede endnu mere original musik og også et bredere udvalg af genrer finpudset til et stramt album. Grainsville blev bandets tredje album, der klarede at komme op på BillBoard bluegrass-listens top ti og banede vejen for, at Seagulls kunne turnere endnu mere rundt i verden. 

Tidligt i 2020 røg Seagulls i studiet og afsluttede deres fjerde album. Dette kommende værk af Seagulls vil introducere endnu mere original musik, perfekt akkompagneret med nogle lånte og omarrangerede klassikere fra de fineste bands i verden. Albummet vil introducere en masse nye musikalske sider af bandet, dog uden at glemme deres røddee. Bandet har arbejdet sammen med den finske producer Timo Kämäräinen i et års tid, mens de turnerede, og bandet har igen fundet og brudt nye grænser, og er stærkere end nogensinde.

Mens de udgav tre albums, har de “mågerne” turneret i over 30 lande og fire kontinenter. Deres seneste stop var på Perth Festival i Australien. Deres utrættelig touring har skaffet bandet en voksende fanskare rundt om i verden, og de bliver mere og mere kendte for deres underholdende og musikalsk varierede live shows. Så tank op på fadølen og spænd dine cowboystøvler, for når disse drenge indtager fængslet, bliver det en fest!